Oma talous on ollut sen verran huonossa jamassa, että on ollut aikoja jolloin rahat eivät ole edes riittäneet perustarvikkeisiin. Nyt olen monen auttavan tahon avulla päässyt eteenpäin ja talouden hallinta on tänäpäivänä paljon helpompaa. Velkataakka on helpottanut ja kaikki tulot eivät enää mene lainojen lyhennyksiin. Nykyään voin laittaa palkasta osan aina säästötilille ja aina silloin tällöin laitan myös Nordnetin tilille rahaa tulevaisuutta varten. Tähän mennessä olen vain ostanut rahastoja, mikä sopii minulle hyvin tähän hetkeen. 
Apua säästämiseen olen saanut vinkkien ja blogijuttujen muodossa netistä. Säästövinkkejä arjen asioihin löysin esim. Arkiraha.fi -blogista. Edullista lainaa en sitten loppujen lopuksi tarvinnut, vaan elin vain omien tulojen varassa. Säästökuurin aikana opin monta niksiä miten pienentää omia menoja. Kuurin aikana tuli käytyä tarkasti läpi markettien elintarvikkeet, jos siellä sattui olemaan alennuslappuja. Cittarin mammuttimarkkinoista oli aina apua. Usein sieltä sai silloin kodin tuotteita säästöpakkauksissa. Ravintoloissa ja baareissa ei ole tullut juostua vähään aikaan. 7 euron tuopin hintaan saa jo jonkun verran syötävää kaupasta. 
Marketeissa päätin sitten aina pysähtyä operaattoreiden juttusille kun kävelin ohi. Liittymissä on usein aika paljonkin säästövaraa, ainakin silloin jos satut kilpailevan operaattorin myyntipisteelle. Uutta puhelinta en tietenkään ostanut, mutta liittymässä säästin melkein kympin kuussa kun vaihdoin operaattoria. 
Päätin myös käydä läpi kaikki muuton kodin pakolliset menot. Kävin läpi sähköntoimittajat, vakuutukset ja nettiliittymät. Sain sen verran hyvän puhelinliittymän jossa oli rajaton netti mukana, niin päätin jatkaa sen avulla surffausta kotonakin. Sähköyhtiöitä löytyy tästä maasta ihan tarpeeksi, joten sillä alalla oli myös jonkun verran kilpailua kun soitin kaikki läpi. Sain omaan sähkölaskuun hieman alemman hinnan jos vertaa edelliseen toimittajaan. Päätin myös vaihtaa suurimman osan vanhoista hehkulampuista led-lamppuihin. Led-lampuista sain toki maksaa jonkun verran, vaikka olivatkin tarjouksessa. 
Ehkä suurin säästä tuli kun myin autoni. Asun kuitenkin aikalailla keskustassa, niin pääsen helposti pyörällä ja julkisilla jos on tarve lähteä kauemmas. Helppoahan se on autolla, mutta huollot, bensa ja vakuutukset maksavat maltaita.